onsdag 16 juli 2014

Jag, En - David Levithan

Hejsan!

Under min resa läste jag bland annat ut boken "Jag, En", som jag har tipsat om i andra inlägg.
Den var verkligen så bra som jag hoppades på och jag tyckte om David Levithans sätt att skriva på. Då det kändes annorlunda och nytt.

Handling: Jag vaknar. det första jag måste göra är att ta reda på vem jag är. Det handlar inte bara om kroppen, om att slå upp ögonen och se efter. kroppen är det som är lättast att anpassa sig till om man är van vid att vakna i en ny varenda morgon. Det är livet, kroppens sammanhang, som kan vara svårt att begripa sig på.
Så lever En. Varje dag vaknar En upp i en ny kropp - tjock, smal, vit, svart, kille, tjej - och ställs inför nya sammanhang, en ny familj, nya vänner. Men ingenting varar, ingenting får någon fortsättning. Om man byter kropp varje dag är det svårt att verkligen lära känna någon, och omöjligt att hitta kärleken. Ändå är det precis vad som händer. En blir handlöst förälskad i Rhiannon, som är tillsammans med Justin, vars kropp En lever i för en dag. Utmaningen som En och Rhiannon möter är ny, men frågan är den eviga. Kan kärleken verkligen övervinna allt?

Sidantal: 335 sidor

Första meningen: "Jag vaknar."


//Carolina

2 kommentarer:

  1. Läste den där för några dagar sen (fast på engelska)! Tyckte också om den väldigt mycket ^^

    SvaraRadera
  2. Aa, vad roligt att du också gillade den!

    SvaraRadera