onsdag 6 augusti 2014

Poison Princess - Kresley Cole

Hej,

Ja det tog några dagar innan jag läste klart boken, men jag gjorde det iallafall ;) Boken jag läst är "Poison Princess" av Kresley Cole. "Poison Princess" tillhör bokserien "The Arcana Chronicles". Än så länge finns det 2 böcker och den 3 förväntas att släppas någon gång under 2015.


Djupare beskrivning av boken:

Evie Greene är 16 år och lever ett vanligt, lyckligt liv i en småstad i Louisiana. Tills hon en dag börjar få fasansfulla hallucinationer. Synerna följs av verkliga fasor: mängder av människor i Evies hemstad dör mystiskt. Då förstår hon att hallucinationerna var glimtar av framtiden. Hon tar hjälp av skolans bad boy, Jack Deveaux, för att ta reda på vad som egentligen pågår.

Men hon kan inte göra något ensam. 
Med sina elaka grin och dålig inställning, är Jack som ingen pojke Evie någonsin känt. Även om han en gång hånade henne och allt hon representerade, gör han allt för att skydda Evie på hennes väg. Hon vet att hon inte kan helt lita på Jack. Om han någonsin kastade bort sin inställning, kunde hon då motstå honom?

Vem kan Evie lita på? 
På Jack och Evie's resa för att hitta källan till hennes visioner, möter de andra som har fått samma kall. En forntida profetia spelas ut, och Evie är inte den enda med särskilda befogenheter. En grupp av tjugotvå tonåringar har valts för att utkämpa den ultimata kampen mellan gott och ont. Men det är inte alltid klart vem som är på vilken sida.Omdöme: 

Jag tyckte att boken var bra, man fastnar för den ganska snabbt. Man fångas utav hur Evie kämpar med att hålla sina känslor i schack hur hon verkligen vill leva ett normalt liv. 
Bokens handling går inte så snabbt, vilket gör att man ibland kan tycka 
att det går långsamt och tycker att boken är tråkig. Samtidigt som man inte kan slitas från den spänningsfyllda historien.
Boken får 3.5 / 5 bokmärken , nästan en 4 / 5 bokmärken. Då jag tycker att den har det en bok ska ha, spänning, kärlek och intriger.

Antal sidor: 369
Språk: Engelska
Första meningen : "She's so lovely, So fragile"
Släpptes: 2012

// Ha det bra,

Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar