söndag 13 juli 2014

New York Times

Hej!

Har ni någon gång känt efter att ni har läst en bok att "Jo det där med att skriva borde jag testa på"? Om inte, så kan jag säga att jag har det! Många gånger. Jag har alltid tyckt att det varit kul att skriva noveller i skolan och hitta på egna små berättelser, men mer än så har det inte blivit.
Visst så skrev jag hemma när jag var liten, men det jag skrev då kan jag inte stolt annonsera med och säga att "detta är mitt mästerverk som ska ta mig till New York Times Best-selling Author"! Nej...Jag har ganska höga mål oavsett vad jag gör/hittar på, som ni kanske förstår när man siktar så högt som jag gör. Men om man vill bli stor osv så måste man ju börja någonstans, och jag valde att börja i Maj. I Maj började jag lite smått skriva på en novell som skulle inte vara längre än några sidor. Men under processens gång märkte jag att jag inte kunde skriva korta texter utan var tvungen att skriva mer hela tiden. Jag slutade att skriva när den var på 30 A4 ark, då jag tyckte att mitt innehåll var något av det sämsta jag läst. När man sitter och skriver så tänker man inte så mycket på vad man skriver utan det man fokuserar på är att få ner allt från huvudet till A4:at. Om man skulle tryckt upp de 30 ark på storpocket format skulle jag komma upp i ca 60 sidor, vilket jag tycker inte är så pjåkigt. Jag menar, vem orkar sitta och skriva en text på 30 A4? Jag satt mellan slutet av Maj till mitten av Juni och skrev tills jag kände att den blev bara sämre och sämre ju längre jag skrev.

Den är inte klar och jag vet ej om den någonsin kommer att bli det. Jag har försökt idag att börja renskriva det jag har och kolla igenom vilket tempus jag vill använda för den. Det jag kan säga om "boken" / texten är att den är lite åt Dystopi hållet, men även Sci-Fiction/Urban Fantsay och romantik. Jag gillar de genre och tyckte då att det var lätt att skriva inom just dessa kategorier.

Hur som helst vet jag inte om det kommer att bli något, men det är iallafall kul att få ett kvitto på att man har något uns av lite egen fantasi.

P.S Imorgon är Carolina tillbaka från sin resa i Rom. Då kan ni vänta er mer bokrecensioner och boktips från oss båda.

// Ha det bra
Erik

2 kommentarer:

  1. Svar: Förlåt för sent svar!
    Hur som helst så går ni in på layout. Klicka på "Lägg till gadget" och leta efter "Lägg till bild".
    Lycka till med bloggen! ^^

    SvaraRadera
  2. Bättre sent än aldrig!:) Tack för hjälpen, nu förstår vi! :D

    SvaraRadera