tisdag 8 juli 2014

Solviken av Annika Estassy

Hejsan!

Idag läste jag ut "Solviken" och tyckte det var en mysig bok och jag tycker den passar utmärkt att läsa under sommaren. Då det är en lättsmält bok.
Boken utspelar sig runt om i Sverige speciellt i Stockholm. "Solviken" är Annikas debut och jag hoppas att vi får se mer av henne, då jag gillade språket och hennes sätt att skriva på.

Handling: Mitt i reklamhögen på Marie Lindsjös hallmatta i Solna ligger ett vadderat kuvert och väntar. Samtidigt sitter Niklas och Gabriel över varsin fredagsöl och reflekterar över livet, såsom det blev.
Inte långt därifrån, i en ljus och fräsch lägenhet i Stockholms innerstad, försöker Ylva stå ut med att det blivit vår och att Niklas inte bor med henne och dottern längre.
När Marie öppnar det vadderade kuvertet upptäcker hon att ödet, eller om det är faster Greta, har pekat ut en riktning åt henne; Solviken, ett färgglatt renoveringsobjekt i Roslagens skärgård. Marie, som känner hur fyrtioårskrisen närmar sig med raska steg, vet att hon inte har någonting att förlora, och kastar sig ut i det okända. Det blir en omtumlande yttre och inre resa, inte bara för henne utan även för Niklas, Ylva och Gabriel som hon råkar på vägen och vars öden sammanflätas med henne.

Betyg: 3/5 bokmärken
1:a meningen: Marie Lindsjö såg på klockan.
Sidantal: 364 sidor

Ha en härlig dag!!
//Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar