söndag 5 april 2015

"Fågelburen"

Författare: Lisa Jewell
Språk: Svenska
Sidor: 370
Första meningen: Hej Jim! Jag måste erkänna att jag aldrig hade kunnat tänka mig att du skulle heta något så jordnära som Jim.
Släpptes: 2013


Handling: Välkommen till familjen Bird. De fyra syskonens barndom är en total idyll: ett vackert gammalt hus i en pittoresk by, ett varmt, mysigt kök fyllt av kärlek och skratt, soldränkta eftermiddagar i en vindlande trädgård. Men en påskhelg drabbas familjen av en tragedi så förkrossande att den driver dem isär. Åren går och syskonen växer upp utan mycket kontakt sinsemellan. Snart är det nästan som om de aldrig varit en familj. Nästan. Men inte riktigt. För något har hänt, något som får dem att återvända hem, tillbaka till huset de växte upp i och till vad som egentligen hände den där påsken för länge sedan.

Omdöme: Jag har läst en del av Lisas tidigare böcker och verkligen tyckt om hennes sätt att formulera sig på. Hon blandar smärta,glädje och relationer på ett så fint sätt i hennes berättelser, vilket gör att jag har svårt att slita mig ifrån böckerna. Samma gällande "Fågelburen", då det var vissa stunder då den var så sorglig så jag knappt ville fortsätta läsa den, men i nästa stund gapskrattade jag. Så allt som allt tyckte jag att det var en fantastisk bok.

Betyg: 5 av 5 bokmärken

/Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar