lördag 4 april 2015

"Vi möts igen"

Författare: Laurie Frankel
Språk: Svenska
Sidor: 354
Första meningen: Sam Elling fyllde i sin dejtingprofil på nätet och försökte bestämma sig för om han skulle skratta eller gråta.
Släpptes: 2012


Handling: När datageniet Sam möter sitt livs kärlek, Meredith, på dejtingföretaget där de båda jobbar, slår det gnistor. Livet leker tills Sam får sparken och Merediths älskade mormor dör. För att muntra upp sin flickvän skapar Sam ett dataprogram som skickar mejl från hennes mormor. Kusligt? Ja. Övernaturligt? Nej våra personligheter finns ju sparade i mejl, videofilmer och sociala medier. 
Paret inser snart att de sitter på århundradets affärsidé och startar företag ihop. Kunderna strömmar till för att få kontakt med sina nära och kära. Men på varje person som vill ta farväl går det tio som inte kan släppa taget. Att tala med de döda visar sig vara mer komplicerat än någon hade kunnat ana, och en dag ställs Meredith och Sam inför en tragedi som får allt att rasa samman. 

Omdöme: Jag tyckte den var riktigt bra, då den tar upp så många ämnen som man går igenom i livet. Kärlek, saknad och döden. Den var välskriven med varierat språk och en fin handling. Boken lämnade en med många olika känslor, både sorg och glädje. Jag rekommenderar den till de som vill läsa en feelgood bok som berör många teman.

Betyg: 4 av 5 bokmärken

Ha en mysig påsk och om ni ej firar påsk så önskar jag er en härlig ledighet!
/Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar